Poradna - Obezita

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Hubnutí

Dobrý podvečer. Mám 5,5letého syna a má 28kg. Chodila jsem s ním do poradny, kde mu nařídily redukční dietu. Za 14dní se mu podařilo zhubnout 1kg. Od té doby se mu nedaří dát ani dkg dolů. Celkově nevypadá tlustý, ale má bříško - vypadá jako těhotný. Nemůže být nějaká jiná příčina? Pan doktor mu vzal krev, ale ta nic neukázala. Děkuji Švábová

Odpovědi na otázku

Určitě by se měl zhodnotit celkový stav vašeho syna. Pokud by příčinou bylo nějaké déletrvající onemocnění, mohly by být patrné i další projevy. U dětí se obecně může nemoc manifestovat zpomalením růstu, změnami chování, nálad, únavou...specifičtější znaky pak mohou vést k podezření na nějakou určitou chorobu a podle toho pak volit další vyšetření. Zkuste své pochybnosti probrat s vaším pediatrem a zamyslet se společně s ním nad celou situací.